,,Amikor elfogadom magamat olyannak, amilyen valójában vagyok, azután tudok változni.” (Carl Rogers)

Új csoporttag felvétel az önismereti csoportban!

Nyolc éve működő önismereti csoportunkba most új tagok jelentkezését várjuk. Jelentkezzen, ha szeretne magával foglalkozni, szeretné jobban megérteni magát, és megélni a csoport adta elfogadó közeg biztonságát!



Két pszichológus, Hajnal Szabolcs és Cziglán Karolina segít ebben. Ez egy „beszélgetős”, azaz verbális, kis létszámú (6-8 fő) csoport, hétről hétre, csütörtök este találkozunk.


Találkozásaink másfél órájában a jelen pillanatból indulunk ki, abból, ahogyan a csoporttagok éppen érzik magukat, amilyen érzések, kérdések, konfliktusok abban a pillanatban foglalkoztatják. Bármilyen téma szabadon bevihető, ami személyesen érinti a résztvevőt, nincsenek tabuk. A csoport védett közeget biztosít, ahol az életvezetési, kapcsolati, önértékelési dilemmák nyílttá tehetők, megbeszélhetők, feldolgozhatók. A csoportvezetők szerepe a visszafogott, szelíd moderáláson kívül ennek az önismereti folyamatnak segítése. De mindenki hozzáfűzhet, kérdezhet, megoszthatja, ami benne felmerült az elhangzottak kapcsán. Az önismereti csoport ereje ebben a sokszempontúságban és az elfogadó légkör megtapasztalásában rejlik.


Miért ezt a csoportot válasszam?

Mert pszichológusok tartják.

Manapság nagyon változatos életúttal rendelkező és képzettségű emberek kínálnak valamiféle kvázi-terápiás segítséget. Ám valaki legbensőbb problémáihoz, fájdalmaihoz hozzányúlni nagy felelősség. Az empátián és jószándékon túl (ami persze alapvető) képzettségre is szükség van ehhez. Ennek a csoportnak két vezetője a pszichológusi képesítést követően is hangsúlyt fektetett tudása gyarapítására. A csoportvezetőkről:  >>>


Mert nyitott végű.

Nagyok a különbségek abban, kinek mennyi időre van szüksége ahhoz, hogy megnyíljon a csoportban, hogy eljusson oda, hogy máshogy szemléli addigi problémáit. A pszichológia már rég óta tudja, hogy a változáshoz idő kell, mert a lelkünk hajlamos ragaszkodni a régi, bevett minták ismétléséhez. A nyitott végű csoport megadja a lehetőséget, hogy mindenki a saját tempójában haladjon, és eljusson odáig, amíg szeretne.

Mert heti rendszerességű, ám nem hosszúak az alkalmak.

Hetente másfél órára találkozunk. Sok csoport tömbösített alkalmakkal dolgozik. A heti rendszerességű, ám nem túlzottan hosszú találkozások megadják a folytonosság érzését, és hogy finoman, állandó kapaszkodót kapva dolgozhassanak magukon a csoporttagok. Az alkalmon hatások érik az embert, gondolatok, érzések indulnak el benne. Ezek mindenkiben tovább munkálkodnak, és közben biztonságot ad annak tudata, hogy egy hét múlva visszahozhatjuk élményeinket a csoportba: megoszthatjuk örömteli felfedezéseinket, és azt is, ha valami felkavart minket.

Mert kislétszámú a csoport

Legfeljebb 8 főt veszünk fel, de inkább 6 körül igyekszünk tartani a csoportlétszámot. Így mindenkire jut idő, és ez abban is segít, hogy bensőséges légkör alakuljon ki, amiben mindenki biztonságban érzi magát.

Miért menjek egyáltalán csoportba, ez jobb, mint egyénileg járni pszichológushoz?

Nem jobb vagy rosszabb, mindkettőnek vannak előnyei. A csoport előnye egyrészt a „több szem többet lát”, tehát az ember nemcsak a pszichológusoktól kap felvetéseket, visszajelzéseket, hanem a csoporttagoktól is. Sokszor előfordul, hogy a másik ember életében volt olyan helyzet, ami rímel az elhangzottakra, és értékes, ha megosztja, ő hogyan élte azt meg. A másik előny a valahová tartozás élménye. Mindenki megtapasztalhatja, hogy nemcsak ő küszködik, hogy másokkal is az a helyzet, hogy olykor vergődnek, megakadnak, amit nem mindig könnyű hordozni.

Mert csoport előtt beszélni nem mindenkinek könnyű.

Talán különös, épp azért ajánljuk a csoportot, mert nem mindenkinek könnyű csoportban megnyílni. Különösen azoknak ajánljuk, akik ezzel küzdenek! Épp ők azok, akik tartanak tőle, hogyha őszintén feltárják érzéseiket, félelmeiket mások előtt, vajon elfogadásra találnak-e. Felszabadító megtapasztani ezt azután, hogy eleinte nehéz volt kimondani, ami bennünk rejlik

A kurzus céljáról >>>

Gyakorlati információk:
  • időpont: minden csütörtök este 18 órától 19.30-ig 
  • ár: alkalmanként 7.000Ft, a fizetés négyalkalmanként történik. 
  • helyszín: Astoriánál 
  • a kurzus hossza: egyénre szabott, nyitott végű csoport
A jelentkezés módja, részvétel a csoportban: a Jelentkezővel a két csoportvezető találkozik egy (ingyenes) ismerkedő beszélgetésre. Ennek célja, hogy a csoportvezetők nagy vonalakban megismerjék a Jelentkező problémáját, hogy mit vár a csoporttól, miben szeretne változni. Ezt követően minkét fél szabadon dönthet: az Érdeklődő arról, szeretne-e csatlakozni, a vezetők arról, a felmerült probléma kezelhető-e a csoportban, tudna-e kapcsolódni a már járó tagokhoz a Jelentkező. Először egy próbahónapra (négy alkalomra) lehet jelentkezni, amely nem jár hosszú távú elköteleződéssel. Ha a négy alkalom után az új csoporttag úgy dönt, szeretne az önismereti csoport tagjává válni, vállalja, hogy a csoportból való kilépés előtt nyolc alkalommal szól. Ez szóbeli terápiás szerződés, melynek alapja a bizalom. Ez a nyolc alkalom szolgálja a terápiás munka lezárását, a csoporttagtól való elbúcsúzást, a kilépő résztvevő csoport utáni életére való felkészülést.

Jelentkezés módja: telefonon, e-mailen vagy a honlapon található űrlapon:

Cziglán Karolina: +36 20 207 4230, cziglan.karolina@gmail.com
Hajnal Szabolcs: +36 30 455 8472, szabolcs.hajnal@gmail.com