,,Amikor elfogadom magamat olyannak, amilyen valójában vagyok, azután tudok változni.” (Carl Rogers)

Csoportvezetők:

Hajnal Szabolcs pszichológus

Integratív gondolkodású ember vagyok, aki munkája során ötvözi a pszichológiai szemléletmódot a konkrét, gyakorlati megoldások keresésével.

Jelenleg tartós munkanélkülieket segítek vissza a munkaerőpiacra, illetve a Vakok Állami Intézetében látássérültek rehabilitációs programjában vagyok pszichológus, ahol egyéni és csoportos szupportív terápiát tartok. Emellett rendszeresen vezetek kommunikációs és stresszkezelő tréningeket.

Korábban tanulásban akadályozott, autista, epilepsziás fiatal felnőttek munkára való felkészítésében dolgoztam több mint 6 évig, majd állami gondozott serdülőkkel foglalkoztam két évig.

Pszichológusi végzettségem mellett a filozófia szakot is elvégeztem, sőt, mielőtt a humán tudományok felé fordult volna érdeklődésem, gépjárműtechnikusi képesítést is szereztem. Ezt a tudást persze nem közvetlenül hasznosítom terápiás munkámban, de a szemléletemet ennek gyakorlatiassága is formálta.
Cziglán Karolina pszichológus
 

Pszichológus, pár- és családterapeuta, relaxációs gyakorlatvezető vagyok.

Egyéni életvezetési konzultációt, család- és párterápiát és csoportos önismereti kurzust tartok.

Mielőtt pszichológusként a professzionális segítés terepére léptem, egyetemi éveim alatt önkéntes lelki segítőként szereztem gyakorlati tapasztalatot. Szakmai munkámat eleinte párhuzamosan folytattam intézményi keretek közt és magánrendelés formájában. Jelenleg egyéni életvezetési konzultációkat folytatok, ötödik éve működik párban tartott önismereti csoportunk.

Pályámat a Budai Gyermekkórházban kezdtem, ahol tartósan beteg gyermekekkel és szüleikkel foglalkoztam, a sérüléssel járó krízis feldolgozásában nyújtva segítséget.

Tréningeket vezettem a Tiszta Jövőért Alapítványnál (agressziókezelési tréning), a Háttér Társaságnál telefonos lelkisegítők képzését vezettem, a Radar Ifjúsági és Információs Irodában kamaszoknak tartottam önismereti kurzust. A Zrínyi Gimnáziumban belekóstoltam az iskolapszichológusi tevékenységbe is, egy kolléganőmmel pedig a nőiség témájában vezettünk önismereti csoportot. Manapság elsősorban felnőttekkel dolgozom, ám a gyermekkor témájától sem távolodtam el teljesen, hetente publikálok a Dívány.hu-ra család és szülőség témában.

Tanulmányaim, képesítéseim:
  • Tündérhegyi Pszichoterapeuta Képzés
  • Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület: autogén tréning képzés
  • Magyar Családterápiás Egyesület: pár- és családterapeuta képzés
  • ELTE pszichológia szak (mai MSC-nek megfelelő)

Úgy gondolom, az segíthet másoknak, aki önmagát is ismeri. Összességében nyolc évig jártam önismereti terápiába: egyénibe, majd csoportba.

Az alázatot tartom hivatásom lényegének: a pszichológus kísérő, aki a klienssel tart élete egy szakaszán. Támogatja, biztatja, de nem dönthet helyette az úti célról.

Mottóm, mely számomra az önismereti munka értelmét foglalja össze:

"Könnyebb a lábadat védeni egy szandállal,
mint szőnyeggel borítani az egész földet." (Anthony de Mello)

A kurzus céljáról >>>Gyakorlati információk:
  • időpont: minden csütörtök este 18 órától 19.30-ig 
  • ár: alkalmanként 5000Ft, a fizetés négyalkalmanként történik. 
  • helyszín: Astoriánál 
  • a kurzus hossza: egyénre szabott, nyitott végű csoport
A jelentkezés módja, részvétel a csoportban: a Jelentkezővel a két csoportvezető találkozik egy (ingyenes) ismerkedő beszélgetésre. Ennek célja, hogy a csoportvezetők nagy vonalakban megismerjék a Jelentkező problémáját, hogy mit vár a csoporttól, miben szeretne változni. Ezt követően minkét fél szabadon dönthet: az Érdeklődő arról, szeretne-e csatlakozni, a vezetők arról, a felmerült probléma kezelhető-e a csoportban, tudna-e kapcsolódni a már járó tagokhoz a Jelentkező. Először egy próbahónapra (négy alkalomra) lehet jelentkezni, amely nem jár hosszú távú elköteleződéssel. Ha a négy alkalom után az új csoporttag úgy dönt, szeretne az önismereti csoport tagjává válni, vállalja, hogy a csoportból való kilépés előtt nyolc alkalommal szól. Ez szóbeli terápiás szerződés, melynek alapja a bizalom. Ez a nyolc alkalom szolgálja a terápiás munka lezárását, a csoporttagtól való elbúcsúzást, a kilépő résztvevő csoport utáni életére való felkészülést. 

Jelentkezés módja: telefonon, e-mailen vagy a honlapon található űrlapon:


Cziglán Karolina: +36 20 207 4230, cziglan.karolina@gmail.com
Hajnal Szabolcs: +36 30 455 8472, szabolcs.hajnal@gmail.com